08 de maig 2013

Avis a l'escola

Un grup de 24 avis i àvies d'alumnes de l'escola pública de Taialà col·labora d'una forma fixa, en diferents tasques del centre. Des de confeccionar unes cortines per suplir la manca de persianes a les aules dotades de pissarres digitals, passant per acompanyar la mainada a les sortides, fins a ajudar en el manteniment de l'hort urbà o endreçar la biblioteca.

La directora de l'escola, Ester Ripoll, ha explicat que la iniciativa va sorgir aquest curs del mateix centre arran de les diferents necessitats que van sorgir a causa de les retallades. “Pensem que, en temps de crisi, alguns valors, com ara el de la solidaritat, tenen més importància que mai”, va exposar. Així, i aprofitant l'arrelament que l'escola té des de fa molts anys al barri, es va enviar una carta a les famílies en què es demanava ajuda i la resposta va ser molt bona. “Per sort, la major part dels pares treballen, però els avis que acompanyen els néts a l'escola estan jubilats i disposen de temps lliure”, va explicar la directora. Una de les activitats que han resultat més gratificants tant per als nens com per als avis va ser el taller sobre els jocs antics que es va fer en el decurs de la setmana cultural. “La col·laboració ha servit per estrènyer encara més els llaços que l'escola ja tenia amb les famílies”, hi va afegir.

En aquests moments, el voluntariat funciona a ple rendiment dividit en quatre grups, cadascun dels quals s'ha responsabilitzat de tasques diferents: els que treballen a la biblioteca; els que s'encarreguen de qüestions de decoració; els que ajuden en el desenvolupament de les activitats extraescolars dins i fora de l'escola, i els que fan tasques de manteniment. Font: http://www.elpuntavui.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada