19 de novembre 2013

Estimar No fa mal!

Encara que aparentment la societat sembla evolucionar cap a models igualitaris, i que fins ara, s'han dedicat grans esforços, legislatius, educatius i socials per combatre i erradicar les conductes abusives, la realitat és tossuda i les estadístiques diuen que encara hi ha molta feina a fer. 

Ahir mateix,  la premsa es feia ressó d'un estudi recent de la Delegació de Govern que conclou, entre altres coses,  que tres de cada cinc noies reben insults (masclistes) de les seves parelles a través del mòbil o les xarxes socials.
 Els resultats d'aquest estudi coincideixen amb altres similars. Està clar que els centres educatius tenen un important paper en la tasca de prevenció d'aquest tipus de conductes.

L'Institut Català de les Dones farà arribar pròximament als centres de secundària, uns targetons informatius per distribuir entre l'alumnat, amb informació sobre el Telèfon Contra la Violència Masclista i altres aspectes que pretenen fer un treball preventiu sobre relacions abusives.

A banda d'aquest material
, el que resulta més interessant, és el seguit de recursos educatius que es poden consultar i emprar, ja que tenen accés lliure des de la pàgina web de la campanya. Els recursos estan classificats en: Materials per a professionals (propostes formatives, bibliografia, model de taller, etc) i Experiències de bones pràctiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada